Εύα Γιαννοπούλου trio Jun26

Tags

Related Posts

Share This

Εύα Γιαννοπούλου trio

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ο Ευριπίδης Σταματίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1978 άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο, στην τάξη του Ε. Κατσάμπα. Αποφοίτησε το 1988 με δίπλωμα πιάνου και πτυχίο αρμονίας. Συμμετείχε σε σύνολα μουσικής δωματίου και έχει συμπράξει με κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως ο Βαγγέλης Χριστόπουλος, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο   Daniel  Stankovitch και άλλους. Από το 1989 άρχισε να συνεργάζεται με γνωστά ονόματα του έντεχνου τραγουδιού όπως Λ. Γεράρδη, Σ. Γιαννάτου, Μανώλης και Ναταλί Ρασούλη κ.ά., με τους οποίους πραγματοποίησε πολλές συναυλίες σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ του Δήμου Αθηνών. Παράλληλα άρχισε να παίζει σε διάφορα jazz και rock σχήματα με κυριότερη συμμετοχή στο group του Δ. Ζαφειρέλη Διπλό Ντουέτο το οποίο έκανε πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις καθώς επίσης και 2 δισκογραφικές παραγωγές. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως Α. Βασιλάτος, Μ. Αναστασόπουλος, Γ. Μαγκλάρας, Μ. Σκουλάς, Σ. Κοσκινά, Σ. Νοητή, Κ. Coleman, E. Kesserling, κ.ά. Από το 1997 ζει και εργάζεται στα Χανιά. To 2010 μαζί με τους Δέσποινα Δρακάκη (τραγούδι) και Γιώργο Λιμάκη (κιθάρα-μπάσσο), κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.

ΕΥΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στα Χανιά όπου απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο χώρο της μουσικής ασχολήθηκε αυτοδίδακτα με το τραγούδι και την κιθάρα, αρχικά στο πεδίο της κλασσικής ροκ και των blues αλλά με την πάροδο των ετών την κατέκτησε η  τζαζ στην οποία και έχει αφοσιωθεί μουσικά την τελευταία δεκαετία. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς του είδους όπως ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο Σεραφείμ Μπέλλος, ο Μάνος Λούτας, ο Μιχάλης Λαμπράκης με το τριο του, ο Ευριπίδης Σταματίου, ο Γιώργος Λιμάκης, ο Γιώργος Μουτάφης, ο Stefan Olofsson, ο Μανώλης Χατζογιαννάκης, κ.α. Έχει εμφανιστεί σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους σε Κρήτη και Αθήνα όπως η αίθουσα Μάνος Κατράκης, το President Hotel και το φεστιβάλ Κώστα Κουβίδη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι κάτοχος σπουδών τζαζ κιθάρας και αρμονίας του Modern Music School της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας με τους Γρηγόρη Ντάνη και Δημήτρη Κολιακουδάκη καθώς και σεμινάρια με τους Kurt Rosenwinkel, Gilad Hekselman και Βασίλη Ρακόπουλο. Έχει συνεργαστεί με διάφορα τοπικά μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες.