Κυριάκος Σταυριανουδάκης Jul08

Tags

Related Posts

Share This

Κυριάκος Σταυριανουδάκης

Γεννήθηκε στη Φλώρινα. Το 1976 μετακομίζουν με την οικογένεια του στα Χανιά και τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκινάει μαθήματα λύρας με τον αείμνηστο Εμ.Τζινευράκη και λίγο αργότερα με τον Ρός Ντέϊλη, παράλληλα παρακολουθεί και μαθήματα κλασικής κιθάρας.
Αργότερα ξεκινάει να μμαθαίνει λαούτο και το 1993 κάνει τη πρώτη του εμφάνιση στο κινηματοθέατρο Παλλάς στο 20ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής & Τραγουδιού με δύο τραγούδια τα οποία απέσπασαν έπαινο Σύνθεσης και Ερμηνείας ενώ συμμετείχε και στο τραγούδι που απέσπασε το πρώτο βραβείο με το Δημ.Βακάκη.
Το 1995 ξεκινάει ένα κύκλο συνεντεύξεων και εγγραφών από παλιούς παραδοσιακούς μουσικούς της Κρήτης. Αν και αυτοδίδακτος στο λαγούτο ο ίδιος θεωρεί ότι όλες αυτές οι επαφές με τους παραδοσιακούς μουσικούς λειτούργησε σαν σχολείο γι’ αυτόν.
Λίγο αργότερα παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Λαϊκό Μουσικό Σχολείο του Αριστείδη Μόσχου και παράλληλα παίζει λαγούτο στην ορχήστρα του Αριστείδη Άλλες συνεργασίες του εκτός Κρήτης ήταν με το Γ.Χατζηνάσιο στη μουσική της τηλεοπτικής σειράς “Σύνορα Αγάπης” με τον Πέτρο Γαϊτάνο και το Μ. Πυροβολάκη.
Οι συνεργασίες του με τους παραδοσιακούς μουσικούς της Κρήτης είναι αρκετές όπως και οι συμμετοχές του στη δισκογραφία.
Μόσχου.