Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο Jul08

Tags

Related Posts

Share This

Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο

Γεννημένη στην νότια Αφρική, μμεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία 7 χρόνια εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και world μουσικής.
Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee college of music της Βοστώνης το 2000 αποφοιτώντας με διάκριση. Το 2014 διοργάνωσε το Cretan World music festival στον Aλικιανό Χανίων με καλεσμένους παγκοσμίου φήμης μουσικούς.
Η Μαρία εμπνέεται από τις κρητικές τις ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες σύνθεσεις της.
Στόχος της είναι να κάνει την κρητική μουσική με μια πρωτότυπη ιδιομορφία πιο κατανοητή στο ξένο κοινό.
Εχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το Perth concert hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of Arts στην Νέα Υόρκη, στην τελετή λήξης των μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Έχει ανοίξει μια συναυλία του STING στο Lincoln center New York city, έχει παίξει σε βιντεοκλίπ της διάσημης τραγουδίστριας ΑDELE, Έχει ανοίξει συναυλία των PET SHOP BOYS στο Λυκαβηττό και Εμφανίστηκε με το φημισμένο Gypsy Jazz συγκρότημα Rosenburg Trio.
Το album της “Sole Voyage” Ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016. Το άλμπουμ Κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz Αμπουμπά Αμερικής 2016 από το “The Akademia Music Awards”.
Είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες, που φύγανε από την Κρήτη για ξένους και άγνωστους τόπους το 1920 ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.
Το νέο της άλμπουμ «Κρυμμένα Μονοπάτια» Hidden Trails ηχογραφήθηκε πέρυσι με καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το Καλοκαίρι του 2019. Σε αυτή την δουλειά κυριαρχούν τα έντονα κρητικά της ακούσματα.